« terug naar vorige pagina

Lezing Rouw en Verlies

Bekijk hier de flyer 

Iedereen krijgt in zijn leven met rouw en verlies te maken. Vaak wordt er hierbij alleen aan verlies door overlijden gedacht. Maar ook treedt er een rouwproces op bij ziekte, scheiding, ongewilde kinderloosheid, verlies van een baan of een ander verlies van toekomstperspectief.

Bij het rouwen kan zich een tsunami aan uiteenlopende emoties voordoen zoals intens verdriet, boosheid, hopeloosheid, machteloosheid en eenzaamheid.

Dit is voor iedereen anders. In je hoofd spelen soms vragen zoals ‘Waarom is dit gebeurt?’ ‘Hoe moet het nu verder?’ ‘Rouw ik wel goed?’ ‘Hoe lang duurt een rouwproces?’. Ook omstanders voelen zich vaak machteloos en weten niet goed wat te doen. Tijdens deze avond zullen al deze onderwerpen aan bod komen. En zal er door verschillende sprekers uitleg gegeven worden, vanuit hun vakgebied.

De avond zal verzorgd worden door Rosanne van Gestel (huisarts in opleiding), Sebastiaan van Olst (praktijkondersteuner GGZ), Donna Slotboom (rouw- en verliestherapeut én ervaringsdeskundige) en Abderrahman Karbila (Islamitisch geestelijk verzorger Erasmus MC)

Datum: woensdag 20 maart 2024

Inloop vanaf: 19uur

Start: 19:30uur

Locatie: Bibliotheek Leidschenveen, Emmy Belinfantedreef 7

Deze avond is kosteloos en vrij toegankelijk voor iedereen (niet uitsluitend patiënten SHG). Vooraf aanmelding is niet nodig.