Kinderfysiotherapie met aandacht

De kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 tot 18 jaar. Zij kijkt samen met u en uw kind naar de mogelijkheid om zo optimaal mogelijk te functioneren.

De praktijk is op werkdagen geopend van 08.00-18.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur.

Medewerkers

Mevr. M.F. Nijdam - Berendsen
Kinderfysiotherapeut

BIG-nummer: 19033086504

Openingstijden

Handig om te weten

Kinderfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van de motoriek van kinderen van 0 tot 18 jaar.
De meeste kinderen ontwikkelen hun motoriek ‘vanzelf’. Bij sommige kinderen is er sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Omdat bij elke leeftijd bepaalde vaardigheden horen, is vast te stellen of de ontwikkeling vertraagd of afwijkend is.

Lees meer

Meer informatie

 • Om een indruk te krijgen van uw gezondheidsprobleem zal het eerste contact voornamelijk bestaan uit een gesprek om inzicht te krijgen in uw klachten. Welke factoren spelen mee bij het ontstaan van deze klachten en wat zou u graag willen verbeteren?

  Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om te zien hoe u beweegt en welke bewegingen niet meer gaan zoals gewoonlijk. Vervolgens wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld en krijgt u oefeningen en/of adviezen.
  Wij verzoeken u vriendelijk om bij uw eerste afspraak het volgende mee te nemen:

  • uw verzekeringspasje
  • uw identiteitsbewijs
  • een handdoek (voor uw eigen hygiëne)
  • eventueel de verwijsbrief van uw arts
 • Kinderfysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering, 9 behandelingen met een verlenging van nogmaals 9. Daarna is de vergoeding afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

 • U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist terecht en u kunt gelijk aan uw herstel werken.

  De fysiotherapeut informeert uw huisarts zodat hij of zij een centrale rol blijft vervullen. Als u dit niet wilt, zullen wij uw wens uiteraard respecteren.

  Als u besluit rechtstreeks naar één van onze fysiotherapeuten te gaan, dan zal deze eerst een zogenaamde screening uitvoeren. Dit betekent dat hij/zij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent voor uw gezondheidsklacht.

  Behandeling aan huis

  Wij behandelen ook aan huis. Hiervoor is een specifieke verwijzing van huisarts of specialist nodig.

  • Ben je tussen de 6 en 16 jaar?
  • Wil jij lekker trainen, meer zelfvertrouwen ontwikkelen en gezond(er) leren eten?

  Doe dan met ons mee en meld je aan voor het 12 weken programma! Meld je aan voor de SHG Kids Challenge!

  Voor meer informatie en aanmelden: receptie-ft@shg.nl

  Bekijk de folder voor meer informatie

 • Hier kunt u de informatiefolder kinderfysiotherapie downloaden voor alle belangrijke informatie over uw behandeling.

  Kinderfysiotherapie