Haptotherapie met aandacht

Sinds 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk. Dit gaat wel anders dan u gewend bent. Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via telefoon of videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als u, of iemand in uw gezin, symptomen heeft van corona dan kunnen we beeldbellen of stellen het consult even uit. Als het voor uw zorg noodzakelijk is, en dit ook veilig en verantwoord kan, plannen we een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 • Geen handen schudden;
 • Neem een grote handdoek of hoeslaken én een kleine handdoek mee;
 • Was uw handen voor en na de afspraak;
 • 1 persoon per fysiotherapeut;
 • Hoest en nies in uw elleboog;
 • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten;
 • Kom niet naar de praktijk bij griep of andere luchtwegklachten.

Als het nodig is, maakt de haptotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we u ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: uw haptotherapeut vertelt u welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat u begrip heeft voor de maatregelen.

 

Haptonomie is de leer van het gevoel en het gevoelsleven. Als er een conflict is tussen voelen en denken biedt de haptotherapeut ondersteuning met gebruikmaking van gesprek, aanraking en oefenvormen. Dit leidt tot meer (zelf)inzicht, ontspanning en herstel van de balans tussen gevoel en verstand.

Medewerker

Irene de Gier
Haptotherapeut/fysiotherapeut

BIG-nummer: 49033656304

Openingstijden

Handig om te weten

Haptonomie is de leer van het gevoel en het gevoelsleven. Het gevoel kan verstoord raken door allerlei oorzaken zoals pijn, verdriet of spanning. Te veel zorg om uzelf of anderen slokt al uw energie op en u verliest het gevoel voor uzelf.

Lees meer

Meer informatie

 • Het eerste contact bestaat voornamelijk uit een gesprek om inzicht te krijgen in uw klachten. Welke factoren spelen mee bij het ontstaan van deze klachten en wat zou u graag willen verbeteren?
  Daarna volgt een onderzoek wat uw blokkades en mogelijkheden zijn. Vervolgens wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld.

  Wij verzoeken u vriendelijk om bij uw eerste afspraak het volgende mee te nemen:

  • uw verzekeringspasje
  • uw identiteitsbewijs
  • een handdoek
  • eventueel de verwijsbrief van uw arts
 • Indien u aanvullend verzekerd bent zullen uw behandelingen meestal deels vergoed worden.
  Wij adviseren u na te gaan welk aanvullend pakket u heeft afgesloten en hoeveel behandelingen haptotherapie vergoed worden.

  U ontvangt na de behandeling een factuur, die met pinpas of contant betaald kan worden.

  Tarief

  Zitting haptotherapie  €86,-

   

  De genoemde prijs is per zitting en geldig van 1 januari t/m 31 december.

  Mocht u verhinderd zijn voor een reeds gemaakte afspraak dan verzoeken wij u deze afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te bellen. Belt u niet tijdig af, dan zijn wij helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd persoonlijk bij u in rekening te brengen. Deze rekening kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

 • U kunt rechtstreeks naar de haptotherapeut. U heeft dus geen verwijsbrief nodig van uw huisarts.

  De haptotherapeut informeert uw huisarts zodat hij of zij een centrale rol blijft vervullen. Als u dit niet wilt, zullen wij uw wens uiteraard respecteren.

  Als u besluit rechtstreeks naar onze haptotherapeut te gaan, dan zal deze eerst een zogenaamde screening uitvoeren. Dit betekent dat hij/zij eerst vaststelt of u bij de haptotherapeut aan het juiste adres bent voor uw gezondheidsklacht.

 • Een training van 8 avondbijeenkomsten in Mindfulness op gezondheidscentrum Veenland.

  Deze mindfulnesstraining is geschikt voor mensen met o.a. stressgerelateerde klachten, last van piekeren, slaapproblemen of klachten van somberheid. Het is een aandacht gerichte training die u leert om afstand te nemen van uw eigen (negatieve) gedachten. Mindfulness is op te vatten als aandachtig bewust leven.

  Start
  Een nieuwe cursus start 7 oktober 2021.

  Aanmelden
  Aanmelden kan via de fysiotherapie receptie.
  Telefonisch: (070) 444 53 65
  Per e-mail: idegier@shg.nl / mholtmark@shg.nl
  Deelnemers dienen ingeschreven te staan bij gezondheidscentrum Leidschenveen of Veenland.

  Verdere informatie over programma, deelname, kosten en aanmelden: Zie Informatiefolder

 • Hier kunt u de informatiefolder haptotherapie downloaden voor alle belangrijke informatie over uw behandeling.

  Haptotherapie